De AFBN of de American Football Bond Nederland is de overkoepelende bond voor American Football in Nederland. De AFBN is opgericht in 2001 na de fusie van de Nederlandse American Football Federatie (NAFF) en de American Football League Nederland (AFLN).

De AFBN heeft tot doel American football op een zo’n hoog mogelijk niveau te faciliteren en te promoten. Sinds de fusie is dat ook mogelijk. Sinds 2001 wordt American football op meerdere niveaus, in verschillende spelvormen en in meerdere divisies tegelijkertijd georganiseerd.

De Bond organiseert American football in Nederland aan de hand van een dagelijks bestuur. Binnen de AFBN zijn tevens een aantal commissies benoemd die het bestuur ondersteunen in de uitvoering van diverse taken. Op dit moment zijn de volgende commissies actief binnen de AFBN:

  • Wedstrijdcommissie
  • Scheidsrechterscommissie
  • Medische commissie
  • Tucht- en geschillencommissie

Al deze commissies leggen verantwoording af aan het hoofdbestuur omtrent de uitvoering van hun taken. De leden van deze commissies worden tijdens een Algemene Leden Vergadering gekozen.

Het Algemeen Bestuur heeft de dagelijkse leiding over American Football Bond Nederland. Het bestuur heeft tot doel zich dagelijks in te zetten om een zo hoog mogelijk American footballspelniveau in Nederland te bewerkstelligen, door middel van het opbouwen en onderhouden van een gezonde structuur met gezonde en onafhankelijke clubs. Het AFBN-bestuur zet zich hierbij in voor de promotie van American football in Nederland voor de aanwas van nieuwe leden en de beeldvorming van de sport in de media.

 

Het Bestuur bestaat uit de volgende bestuursleden:

Gian Zandoná Voorzitter   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kathleen van Aken Secretaris 0615669141 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Max de Haas Penningmeester 0622567724 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
René de Jong Bestuurslid Technische Zaken   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
John Mahnen Bestuurslid PR en Marketing 0848732405 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Edwin van den Brink Bestuurslid Verenigingszaken   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Huub Bos Algemeen Bestuurslid   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


In haar werkzaamheden wordt het Bestuur ondersteund door de volgende Commissies:

  • Wedstrijdcommissie                Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tuchtcommissie
  • Medische Commissie
  • Scheidsrechterscommissie    
  • Ledenadministratie                  Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Webmaster                             

Notulen van bestuursvergadering en die van de ALV zijn bij de secretaris op te vragen.

Binnenkort zal hier een overzicht zijn met alle kampioenen van alle disciplines die Nederland ten tijde van de AFBN en daarvoor heeft gekend.

2015
Senior Tackle Eredivisie - Amsterdam Crusaders
Senior Tackle Eerste Divisie - Groningen Giants
Junior Tackle - Amsterdam Crusaders
Cadets - Amsterdam Crusaders
Senior Flag - The Hague Hyeana's
Cubs - Amsterdam Crusaders
Peewees - Lightning Leiden