Een zinderende zomer met zinderende finales!

's Ochtends hebben we de Flag Football finales in de aanbieding.

Hierna volgen natuurlijk de:
Runners-Up Bowl: Lelystad Commanders - Den Haag Raiders.
Tulip Bowl: Amsterdam Crusaders - 010 Trojans

Koop nu uw kaarten! Koop hier uw kaarten!

Nederlandse Loterij steunt American Football in 2016 met €21.375! Hierdoor hebben de Dutch Lions mee kunnen doen aan het EK in het Verenigd Koninkrijk en hebben we kunnen investeren in ons ledenadministratie systeem, zodat onze vrijwilligers zich meer kunnen focussen op waar het om gaat. American Football op het veld! De AFBN dankt de Nederlandse Loterij en al haar deelnemers! #NLWINT

Het wapenarsenaal is compleet. De tactieken zijn getest. De manschappen zijn gereed. En dat is nodig! Want op zaterdag 22 april komt de heersend Europees en Duits kampioen, de New Yorker Lions, voor een heuse krachtmeting in de Europese BIG6-battle naar Amsterdam! Maar voor het Europese geweld losbarst is er eerst een Nederlands kampioenschap binnen te halen voor de jeugd.

Kijk even mee naar het programma:

Op zaterdag 15 april 2017 komt de jeugd tackle football competitie tot een climax.

Om 13:00 uur gaan de Amsterdam Crusaders Cadets (U17) het opnemen tegen de Lelystad Commanders.

Om 16:00 uur levert het Cru Jeugd Tackle-team (U19) de strijd om de Dyan Kralt Bowl tegen het bewierookte CSB Eagles team.

Kom allemaal kijken naar deze twee superspannende games op Sportpark Sloten! De Crusaders zorgen voor een gezellige sfeer met muziek, hotdogs, hamburgers en andere lekkere hapjes.

En op zaterdag 22 april is het dan eindelijk zover. Dan zijn vanaf 15:00 uur alle ogen gericht op Sportpark Sloten. In de strijd om de BIG6 European Football League vindt regerend landskampioen Amsterdam Crusaders de New Yorker Lions uit het Duitse Braunschweig tegenover zich. Headcoach Winston Ronde weet dat er heel wat voor nodig is om de gedoodverfde Duitse kampioen en viervoudig Eurobowl- en BIG6-winnaar het hoofd te kunnen bieden. Hij prijst zich daarom gelukkig dat zijn talentvolle eigen kweek is aangevuld met internationale supersterren. Uit alle windstreken zijn ze aan komen waaien: Amerika, Frankrijk, België, Japan, Duitsland en Schotland. De manschappen zijn compleet, ze gaan alles geven.

Het zal voor het publiek verder een originele American football dag worden met muziek, een speaker, food & drinks, kinderentertainment en een heuse halftime-show.

Haalt de 18-voudig Nederlands kampioen op 22 april de eerste BIG6-overwinning binnen? Mis het niet en kom kijken naar ongeëvenaard Europees wapengekletter! Tickets zijn met korting online te koop op onze facebookpagina en website (www.crusaders.nl) en voor de volle prijs op gameday aan de kassa.

Dutch Junior Lions strijden om een plek op het EK

De Dutch Junior Lions (het Nederlands jeugd American Football team voor 17-19 jaar), spelen tijdens het Pinksterweekend een vierlanden toernooi in het Yanmar stadion te Almere. De junior leeuwen verdedigen op 2 en 4 juni de rood, wit blauwe vlag tegen de Nationale teams van Spanje, Duitsland en Zwitserland.

‘Early Bird’ kaarten zijn alleen te koop tijdens de Jeugd Kampioenschappen op 15 april bij de Amsterdam Crusaders.

Tijdens deze jeugdkampioenschappen zijn de passe-partouts te koop voor €10,- per stuk. Deze passe-partouts zijn geldig voor alle wedstrijden van het kwalificatietoernooi. De passe-partouts zullen na 15 april €15,- gaan kosten.

LogoIFAFeurope
Het vierlanden kwalificatietoernooi voor de European Junior Championship (EJC) wordt tijdens het Pinsterweekend 2017 in Nederland gehouden. Het EJC is het EK U19 en wordt onder de auspiciën van IFAF Europe georganiseerd.  Nederland werd gevraagd door IFAF Europe om deze belangrijke wedstrijden te hosten.  De winnaar van dit toernooi neemt deel aan de finales op 14-16 juli in Frankrijk. Naast de Nederlandse selectie, de Dutch Junior Lions, zijn Duitsland, Spanje en Zwitserland de deelnemende teams. Host Frankrijk, samen met regerend kampioen Oostenrijk zijn reeds geplaatst. De laatste deelnemer aan het EJC zal uit een kwalificatie tussen Hongarije, Italië, Rusland en Servië voortkomen.

AFBN Voorzitter Gianvittorio Zandonà "Het is een mooie gelegenheid om U19 tackle football te etaleren.  Wij zien het toernooi als een moment bij uitstek om de sport onder de jeugd te promoten.” DJL Headcoach Marcel Meyerink is ook zeer enthousiast over de gelegenheid om voor een toegangsbewijs voor de finale op eigen bodem te strijden. “Door het spelen van het toernooi in eigen land, treffen wij de meeste gunstige condities mogelijk voor succes. Met Duitsland in beeld wordt het sowieso een zware klus om de finale te halen maar de AFBN heeft ervoor gezorgd dat onze kansen hoger worden.”

 De locatie van de EK kwalificatie toernooi wordt later bekend gemaakt.