LogoIFAFeurope
Het vierlanden kwalificatietoernooi voor de European Junior Championship (EJC) wordt tijdens het Pinsterweekend 2017 in Nederland gehouden. Het EJC is het EK U19 en wordt onder de auspiciën van IFAF Europe georganiseerd.  Nederland werd gevraagd door IFAF Europe om deze belangrijke wedstrijden te hosten.  De winnaar van dit toernooi neemt deel aan de finales op 14-16 juli in Frankrijk. Naast de Nederlandse selectie, de Dutch Junior Lions, zijn Duitsland, Spanje en Zwitserland de deelnemende teams. Host Frankrijk, samen met regerend kampioen Oostenrijk zijn reeds geplaatst. De laatste deelnemer aan het EJC zal uit een kwalificatie tussen Hongarije, Italië, Rusland en Servië voortkomen.

AFBN Voorzitter Gianvittorio Zandonà "Het is een mooie gelegenheid om U19 tackle football te etaleren.  Wij zien het toernooi als een moment bij uitstek om de sport onder de jeugd te promoten.” DJL Headcoach Marcel Meyerink is ook zeer enthousiast over de gelegenheid om voor een toegangsbewijs voor de finale op eigen bodem te strijden. “Door het spelen van het toernooi in eigen land, treffen wij de meeste gunstige condities mogelijk voor succes. Met Duitsland in beeld wordt het sowieso een zware klus om de finale te halen maar de AFBN heeft ervoor gezorgd dat onze kansen hoger worden.”

 De locatie van de EK kwalificatie toernooi wordt later bekend gemaakt. 

 

Beste Verenigingen,

Bovenaan de site vindt u het wedstrijdschema 2016/2017 voor de full contact variant van de AFBN.

Kleuren:
Blauw: Cadets Full Contact
Rood: Junioren Full Contact
Wit: Senioren Full Contact
Zwarte letters: Eredivisie
Rode letters: Eerste Divisie
Oranje: Dutch Lions
Groen: Official Rookie Clinic
Geel: Afwijkend tijdstip
Oranje: Avondwedstrijd

Seizoen 2016/2017
Het seizoen 2016/2017 is voor de jeugdteams een lange variant en de senioren beide kort.

Kort-Kort
Het seizoen van de jeugd is van 27 september 2016 tot en met 15 april 2017.
Het seizoen van de senioren is van 19 februari 2017 tot en met 1 juli 2017.

Winterstop
12 december 2016 tot en met 19 februari 2017

Voor de senioren zijn er in totaal 19 speelweekenden beschikbaar.  Deze zijn onder verdeeld in:

-              3 weekenden voor de Dutch Lions

-              3 weekenden voor finales/ playoffs/ week er tussen vrij

-              In totaal blijven er 13 weekenden over om wedstrijden in te delen.

-              Deze 13 weekenden zijn voor alle senioren divisies.

Teams

-              Cadets 4 teams ( 1 poule)

-              Junioren 7 teams ( 1 poule)

-              Senioren ERE 7 teams ( 1 poule)

-              Senioren EERSTE 11 teams ( 2 poules)

Cadets & Junioren
Beide jeugdtackle varianten worden geschaard onder de tackle wedstrijden. De finale zal plaats vinden op 15 april 2017

ERE
Naast de Amsterdam Panthers zijn dit seizoen ook de Alphen Eagles niet meer terug te vinden op het hoogste niveau. In overleg met bestuurslid Technische Zaken AFBN en de Eagles is er besloten de Eagles een divisie lager te laten spelen. Het WR schrijft voor dat de ERE divisie uit minimaal 8 teams moet bestaan. De overige teams, welke in aanmerking komen voor promotie hebben bedankt voor de sportieve eer. Dit betekent dat er dit seizoen slechts 7 teams op het hoogste niveau opereren. Dit seizoen zal er geen degradant zijn vanuit de ERE divisie, op basis van de prestaties.

De wedstrijden van de teams zijn ingedeeld op basis van ranking van vorig seizoen. De playoffs zullen worden afgewerkt volgens het 1 tegen 4 en 2 tegen 3 systeem.

EERSTE
De eerste divisie bestaat dit seizoen uit maar liefst 11 teams. Dit betekent dat er twee poules zijn.
De Eagles, Phantoms, Raiders en Wolves hebben we als nieuwe teams mogen verwelkomen. De Eagles hebben de plaats van de gepromoveerde Scouts ingenomen. 
De overige drie teams zijn ingedeeld op basis van inschrijfdatum van de teams bij de wedstrijdcommissie. Eerste in poule A, tweede poule B etc. 
Poule A bestaat uit zes teams. Deze spelen allemaal eenmaal tegen elkaar, vervolgens spelen ze op basis van ranking een drietal wedstrijden. 
Poule B bestaat uit vijf teams. Deze spelen thuis en uit tegen elkaar. De playoffs zullen worden afgewerkt volgens het kruissysteem. Poule A 1 vs. Poule B 2 en Poule B 1 vs. Poule A 2.  

Locaties
De wedstrijden welke gepland staan om 14:00 uur is tegelijkertijd de locatie. De 11:00 uur wedstrijden zijn ondergeschikt aan de 14:00 uur locatie en zal plaats vinden op de 14:00 uur locatie.
Er zijn slechts een aantal dubbelingen in het senioren programma; deze dubbelingen zijn ook aangegeven met gele tijdstippen. De eerste wedstrijd is om 11:00 uur en de tweede wedstrijd om 15:00 uur. 
 Losse wedstrijden zijn standaard om 14:00 uur
Zaterdagavond wedstrijden starten om 19:00 uur

Scheidsrechters/ Locaties
Dit seizoen hebben bijna alle verenigingen een viertal thuis als uit wedstrijden. Dit betekent dat we wekelijks 1 zaterdagavond wedstrijd en vijf locaties op zondag bemannen. Dit vergt alle inzet van alle scheidsrechters en alle verenigingen. In het weekend van 12 februari is er een rookie official clinic. In dit weekend worden nieuwe scheidsrechters opgeleid. Meld extra scheidsrechters aan, zodat we dit schema kunnen spelen met z’n allen.

Afgelastingen
Er zijn in het schema een aantal open tijdstippen. Deze zullen worden gebruikt voor eventuele afgelastingen. Door de riante inzet van alle locaties is het mogelijk dat een wedstrijd op een andere locatie om 11:00 later in het seizoen wordt ingehaald.

Verplaatsingen
Verplaatsingen of wijzigingen zijn mogelijk. Beide teams moeten hier een akkoord voor geven. Wanneer beide teams een akkoord geven, kan dit ter goedkeuring worden aangeboden aan de wedstrijdcommissie.

EAFBN
De wedstrijden pas in het nieuwe jaar ingevoerd in EAFBN. Dit om eventuele wijzigingen en onduidelijkheden af te vangen.

Finales
De finale van de jeugd staat gepland op zaterdag 15 april 2017. De locatie en tijden zullen later volgen. Er is gekozen voor de zaterdag, zodat SFC spelers ook kunnen kijken bij de finales. 
De finale van de SFC staat gepland op 1 juli 2017. De locatie en tijden zullen in een later stadium volgen.

Mochten er onduidelijkheden, vragen of opmerkingen zijn hoor ik dit graag.

Iedereen een heel sportief 2016/2017 toegewenst.

Met sportieve groet, Erik de Jonge Wedstrijdleider Tackle Football W: www.afbn.nl E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Nederlandse American Football Bond is op zoek naar een bondscoach voor het nieuw op te zetten Nederlands vrouwen Flagfootball team

Taken/verantwoordelijken Bondscoach

 • Geeft trainingen aan topsporters en coacht tijdens topsportevenementen;
 • Scout en selecteert topsporters;
 • Eindverantwoordelijk voor de meerjarenplanning, jaarplannen en evaluatie daarvan;
 • Stelt trainingsprogramma’s op voor mentale, technische, tactische, fysieke ontwikkeling, evalueert deze en stelt deze zo nodig bij;
 • Vergaart, ontwikkelt en deelt kennis op sporttechnisch gebied;
 • Stuurt begeleidingsstaf en aan;
 • Ontwikkelt en ondersteunt het meerjarenplan;
 • Draagt het geformuleerde beleid van de AFBN uit.
 • Informeert, adviseert, ondersteunt talenten in alle facetten (technisch, tactisch, fysiek, mentaal en sociaal);
 • Legt verantwoording af aan de Technisch Directeur Flagfootb
 • all;

Functie-eisen 

 • Ervaring met trainen, coachen, managen en leidinggeven in organisati
  es;
 • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Goede pedagogische en didactische vaardigheden
 • Goede organisatorische vaardigheden;
 • Beschikt over goed (inter)nationaal netwerk;
 • Is representatief voor de AFBN;
 • Heeft een bovengemiddelde staat van dienst in het flagfootball;

Geïnteresseerden die voldoen aan de gestelde eisen, kunnen een schriftelijke reactie voor 30 november a.s. sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.