Helaas moeten we melden dat het seminair naar een latere datum is verplaats omdat de initiatiefnemers er echt iets heel moois en goeds van willen maken. De bedoeling van het initiatief is, in samenwerking met en voor de AFBN een programma op te zetten om het niveau van onze Coaches in Nederland te verhogen.

Onderdeel daarvan is bijvoorbeeld een opleidingstraject en certificering, een gezamelijk platform waar coaches met elkaar kunnen communiceren en elkaar kunnen helpen en het organiseren van seminairs.

Alle betrokken coaches doen dit op eigen initiatief en naast hun normale werk- en coaching activiteiten en daarom moeten we er ook de tijd voor nemen. Daarnaast is het heel belangrijk voor de sport en moet er iets worden opgestart waar alle coaches in Nederland iets aan hebben en daadwerkelijk resultaat opleverd. Dus er zal niets overhaast worden gedaan.

Op dit moment wordt er gekeken naar de coachesopleidingen en trajecten die momenteel beschikbaar zijn en hoe deze het beste kunnen worden toegepast. Ook zijn we bezig met de opzet van het Coaches Platform en de organisatie daaromheen. Een van de onderdelen hiervan zijn de seminars voor alle coaches van alle verschillende niveaus en teams, waar netwerken ook een van de doelen is.

Er is nog geen nieuwe datum gepland maar zal volgen zodra die bekend is.Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met alle speel en training schema’s van Senioren, Jeugd en Nationale Teams.

Op 17 januari zal de kick-off plaatsvinden van het Coachesplatform Nederland. Dit nieuwe initiatief, gedragen door coaches vanuit onder andere de Dutch Seior & Junior Lions, zal als doel hebben om het kennisniveau van de Nederlandse American Football coaches naar een hoger niveau te tillen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een middagvullend programma waarbij alle coaches zullen worden uitgedaagd om te leren en om de discussie met elkaar aan te gaan.

Reserveer deze datum alvast in jullie agenda om hierbij aanwezig te kunnen zijn. Meer informatie zal spoedig volgen inclusief een link om jezelf aan te melden voor dit evenement.