Headcoach Marcel Meijerink en zijn staf zijn druk met de voorbereidingen op het vierlanden toernooi in Almere. Hier zal oranje in juni de vlag verdedigen tegen landen als: Spanje, Duitsland en Zwitserland in het Yanmar stadion van Almere City. Zowel bij de defense als de offense zijn de coaches druk met de installatie van de nieuwe playbooks, wat voorspoedig loopt. Toch moet er nog een schepje op de laatste trainingskampen..... up to next level!

Op dit moment liggen er lastige keuzes voor, welke spelers als selectie meegaan naar het vier landentoernooi. Alle spelers zullen op de lijst van 75 aan de Europese bond worden aangemeld, maar uiteindelijk moeten dit er 45 worden voor de selectie van het toernooi. Alle spelers zijn op de hoogte van te maken keuzes en vechten voor hun plek. Ondanks dat de selectie voor sommige spelers wat druk geeft is er veel rust in de spelersgroep en is de sfeer goed. Dit vertaalt zich in geconcentreerde intensieve trainingssessies maar ook in ontspannen situaties en een stukje teambuilding.

Voor de jongens is het een grote uitdaging om naast DJL ook hun studie te doen. School is essentieel voor de toekomst en voor veel jongens geldt dat dit een examenjaar is. Daarom wordt op de trainingskampen altijd tijd voor studie gegeven.

Binnenkort gaat de kaartenverkoop voor het vier landentoernooi starten. Ook wordt met de bond de laatste hand gelegd aan een sponsor/donatie app om de spelers en de organisatie een steuntje in de rug te geven. De tijd is krap maar iedereen gaat er voor!

IFAF Europe Competition Committee has set the European Championship 2016 Qualifying Tournaments system. National Teams are divided in 2 groups, with 2 scheduled matches – semifinal and placement games.

Composition of the qualifying tournaments and system of play:

Qualifying Tournament 1 [QT1]

Pos Team
1 ItalyItaly
2 Serbia(Yugoslavia)Serbia
3 SwitzerlandSwitzerland
4 IsraelIsrael
Qualifying Tournament 2 [QT2]

Pos Team
1 United Kingdom(Great Britain)Great Britain
2 Czech RepublicCzechia
3 NetherlandsNetherlands
4 Russian FederationRussia
Each participating team will play two games, one semifinal game and one placement game. Semifinals matchups will be:
QT1: Italy – Israel and Serbia – Switzerland
QT2: Great Britain – Russia and Czechia – Netherlands

Third place games will be played between teams that lose the semifinals games and first place games will be played between the winners of the semifinals’ games in each qualifying tournament.

The winners of each qualifying tournament will advance to the European Championship 2017 qualifying round to play Sweden and Denmark for the two spots in the European Championship 2018 final tournament.

Italy and Great Britain as best ranked teams have the provisional hosting rights to organize the 2016 qualifying tournaments. IFAF Europe will award the right to host and organize the qualifying tournaments in December 2015.

Available dates for the organization of qualifying tournaments are last weekend in August and first two weekends in September 2016. Two qualifying tournaments’ playing dates will not overlap.

 De Nederlandse American-footballploeg heeft zich geplaatst voor het EK voor B-landen. Zo'n 4.200 toeschouwers in het RKC-stadion in Waalwijk zagen hoe de Dutch Lions deelname afdwongen door met 17-3 van België te winnen.  

Samen met Groot-Brittannië, Italië, Israël, Zwitserland, Rusland, Servië en Tsjechië strijden de Dutch Lions volgend jaar om de Europese titel. De twee beste landen van het toernooi plaatsen zich bovendien voor een kwalificatieronde van het EK voor A-landen, dat een jaar later in Duitsland wordt gehouden.

Hoofdcoach Reyhan Agaoglu is trots op zijn ploeg. "Het ticket voor het EK is binnen, maar het echte verhaal begint nu pas. We hebben de spelers tot het uiterste gedreven. Ik denk dat dit een mooi avondje uit was voor iedereen.