Skip to main content

Afgelopen weekend verzamelden talenten zich in Arnhem voor de heropleving van het nationale team.

De junioren- en seniorenteams begonnen met het leggen van de fundamenten voor wat naar verwachting een zeer voorspoedige periode zal zijn binnen Nederland. Headcoach Fred Armstrong heeft een indrukwekkende coachingstaf samengesteld, die allemaal aanwezig waren om het talent te beoordelen. Malik Jackson, voormalig defensive coördinator van de Raiders Tirol, defensive coach van de Leipzig Kings en huidig lid van de coachingstaf van de Berlin Rebels, was betrokken bij het toezicht op de talenten.

De 2021 ELF All-Star, Roedion Henrique, samen met Bart Hendricks, zal de defensive backs onder zijn hoede nemen, Dylan Bakker is verantwoordelijk voor de linebackers, terwijl Shaq Peters de defensive linie zal coachen. Brian Spapens heeft de tight ends en Wesley Kuils de wide receivers onder zijn hoede. Veteraan Emmanuel Lewis zal de quarterbacks coachen, terwijl Chantalle Huis en Geraldo Boldewijn toezien als teammanager en assistent-hoofdcoach respectievelijk. Nederlandse scout Robbert Drost zal ook Armstrong helpen bij de ontwikkeling van het team.

 

Algemeen directeur Johan Oosterhuis van AFBN:

“Als AFBN zijn we zeer verheugd dat we de juiste stappen zetten samen met Coach Armstrong en zijn toegewijde groep coaches. We voeren uit en maken duurzame plannen voor de toekomst. Met de senioren zullen we deelnemen aan het Europees Kampioenschap 2024/2025, en we hebben onze eerste wedstrijd in het derde weekend van oktober van dit jaar. Polen komt naar Nederland. In de komende dagen zullen we de eerste stappen zetten op organisatorisch vlak, en we laten de technische kant over aan de bekwame handen van Coach Armstrong. Voor onze jeugd zijn we net begonnen en we hebben een goed beeld van de huidige status van de spelers. We zullen ons inzetten om meer kinderen erbij te betrekken en hen enthousiast te maken voor onze Dutch Lions-reis. Lets go lions!”

 

 

Junioren

Beginnend met de junioren, toont het team diepte in talent op verschillende posities. defenisive back is een punt van interesse voor fans van het U19-internationale toneel. Nederland zal naar alle waarschijnlijkheid concurreren tegen lokale rivalen België en het team van Groot-Brittannië in 2024. Joshua Lopes, Thayrancel Pinas en Xander Mathijse zijn slechts enkele van de talenten die op de watchlist moeten staan van academies en teams binnen Europa.

 

Senioren

Het seniorenteam toont ook enkele zeer getalenteerde spelers. Tight end is een potentieel goudmijn. Robin Merjenburgh, een recente aanwinst van de Cologne Centurions, was opvallend en liet het onderscheid, de balvaardigheden en het blocken van een top-Europese tight end zien. Joel Van Gelder is mogelijk ook een generatiespeler op tight end positie. Jason Denneboom en Dion Henrique zijn twee opvallende cornerbacks en Samuel Bhoedjang is een van de beste jonge receivers in Europa. Spelers die niet deelnamen, zouden nog steeds betrokken kunnen zijn, aangezien dit de eerste stap was in een groot plan voor de groei van Nederland.

Veel ELF- en German Football League-spelers hebben de Nederlandse nationaliteit, wat betekent dat we mogelijk het begin zien van een enorme toename van de reputatie van Nederland onder de Europese rangen.

Fred Armstrong:

“Iedere speler in de junioren- en seniorenteams zal HET ORANJE VERDIENEN. Er is geen grotere eer in welke sport dan ook dan spelen of coachen voor je land. De spelers die passie en respect hebben, die willen we bij de Dutch lions hebben.”

 

Over het algemeen is dit de meest opwindende tijd voor Nederlands American football in de afgelopen jaren. Dit nationale team kan in 2024 concurreren gezien het aantal spelers dat zich heeft ingezet voor het systeem en de cultuur die Fred Armstrong en zijn team hebben gecreëerd!

 

(Bron: https://www.americanfootballinternational.com/earn-the-orange-the-dutch-national-team-is-officially-back/)