Skip to main content

Beste sportliefhebbers van Nederland,

Wij zijn van de Nederlandse Flag Football jeugdselectie, de Dutch Lions U15 (Mixed-gender) en U17 (Boys). Beide nationale Flag Football jeugdteams hebben de mogelijkheid om Nederland te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap (EK). Het EK vindt plaats van 31 augustus t/m 3 september 2023 in Grosseto (Italië).
Om deze twee talentvolle lichtingen te laten deelnemen, zijn wij hard op zoek naar sponsors en donateurs.
Wat is Flag Football?

Flag Football is de meer vriendelijke vorm van American Football, maar kent zijn eigen regels. Het is een behendige balsport, waarbij respect en sportiviteit centraal staan. Dit alles in een zeer inclusieve sportomgeving. Het Flag Football in Nederland zit in de lift. We worden voortdurend beter en behalen een steeds hoger niveau. En nu kunnen we meedoen op een EK! En daar kunnen we ons meten met leeftijdsgenoten van nationale selectieteams uit andere Europese landen.

Waarom willen we dit?

 

Visie op Flag Football

Deelname aan het komende EK maakt voor ons deel uit van een groter visieplan. Wij hebben een plan opgesteld, “Road to LA 2028”, en het EK in Italië is daarin onze eerste grote stap. In de zomer van 2028 is het namelijk een reële mogelijkheid, dat onze sport Flag Football een demonstratie discipline gaat worden op de Olympische Spelen in Los Angeles (Verenigde Staten). Beide Dutch Lions jeugdteams hebben in 2028 de perfecte leeftijd om daar een rol van betekenis te kunnen spelen. Met dit einddoel voor ogen, willen we ons zo veel mogelijk meten op internationaal niveau, zoals een EK of WK. Deelname gaat echter niet vanzelf.

Budget
Deelname aan het EK is niet gratis en Flag Football heeft helaas geen A-status in Nederland. Onze bond, de AFBN, heeft voor 2023 géén budget om dit samen met ons te realiseren. Dit betekent dat we onszelf moeten financieren om onze visie en droom te realiseren. De kosten hiervoor zijn best fors. Daarom zijn wij deze crowdfunding actie gestart om toch naar het EK in Italië te kunnen gaan.
Steun ons!

Onze selectiespelers zullen zich inzetten voor diverse klussen, activiteiten etc. om zo hun bijdrage bij elkaar te verdienen. Zoals gezegd, deelname en reis/verblijf is prijzig en we hebben dus een extra zetje nodig. Dus bent u fan van Flag Football of bent u iemand die jonge sporters een warm hart toedraagt en wilt u de fantastische jeugdspelers van de Dutch Lions U15 (Mixed-gender) en U17 (Boys) aan een grandioze, onvergetelijke, super toffe ervaring helpen met oog op de toekomst, word dan onze sponsor of donateur!

En alle beetjes helpen! Doet u mee? Doneren kan via https://gofund.me/71341174

Voor grote sponsors hebben we een aantal pakketten, die we hier graag uiteen zetten:
500 euro sponsoring
U krijgt een melding op social-media van de teams dus mega veel aandacht voor uw bijdrage en naamsvermelding.
1.000 euro sponsoring
U wordt vermeld op social-media, maar wordt daarnaast getoond op de evt. vlaggen tijdens het EK in Italië. Daarnaast zal het fototeam vele foto’s maken, die de sponsor kan gebruiken op haar eigen mediakanalen.
2.500 euro sponsoring
U wordt vermeld op social-media, wordt getoond op evt. vlaggen tijdens EK in Italië, foto’s om te delen op uw eigen media én met het logo op T-shirts, trainingspakken en tassen. Niet alleen tijdens dit EK in Italië, maar ook de rest van het seizoen 2023. Hiernaast bieden wij de mogelijkheid voor een Flag Football Clinic voor u en uw medewerkers!
Namens alle jeugdspelers en de hele staf alvast heel erg bedankt dat u ons wilt steunen!