Skip to main content

De WFA is de grootste, langst bestaande en meest competitieve vrouwen tackle football league ter wereld. De AFBN is trots op haar langdurige samenwerking met deze prestigieuze league. Hier zijn enkele interessante feiten over de WFA die je moet weten!

Meer dan 25 voormalige WFA-spelers zijn overgestapt naar coaching- en scoutingrollen in de NFL, waarvan:

  Jennifer King, met meer dan 12 jaar ervaring in de WFA, coacht nu als offensieve assistent voor de Chicago Bears in de NFL. Ze schreef geschiedenis als de eerste afro-amerikaanse vrouw in een fulltime coachrol in de NFL als assistent-running backs coach voor de Washington Commanders in 2021.

 

  Lori Locust, een lid van de adviesraad van de WFA, begint aan haar vijfde NFL-seizoen als coach, waarbij ze haar debuut maakt bij de Titans na een succesvolle periode bij de Tampa Bay Buccaneers. Voorheen diende ze vier seizoenen als assistent-defensive line coach voor de Buccaneers.

 

  Callie Brownson, met acht seizoenen in de WFA, was een veelzijdige speler voor de D.C. Divas. Ze is vijf keer aanvoerder geweest en vier keer All-American. Momenteel is ze assistent wide receivers coach voor de Cleveland Browns in de NFL.

 

  Katie Sowers begon haar footballreis in de WFA voordat ze de eerste vrouw werd die als assistent coachte in een Super Bowl met de San Francisco 49ers. Ze coachte ook bij de Chiefs. Momenteel coacht ze het vrouwen flag football programma van de Ottawa University en het Italiaanse nationale vrouwen flag football team.

 

Dames, doe met ons mee in september voor het WFA x AFBN evenement en maak deel uit van iets unieks! Heb je je al aangemeld? 🫵🏼

https://forms.gle/3CngP8xfn3tNJxku8