Skip to main content
Tijdens het recente evenement bij Lightning Leiden werden de velden verlicht door de aanwezigheid van NFL-sterren Justin Fields en Christian Wilkins. Het was een samenwerking tussen Gridiron Imports , Flexwork Sports, Forelle en ALL22 die een bijzondere dag vol actie en inspiratie teweegbracht. Het publiek, bestaande uit zowel lokale als internationale deelnemers, werd ondergedompeld in een unieke ervaring.  Fields en Wilkins, met hun rijke ervaring in de NFL, brachten niet alleen hun vaardigheden maar ook hun enthousiasme naar het veld.

 

Inspiratie en Actie

Het hoogtepunt van de dag waren niet de motiverende toespraken van Fields en Wilkins, maar hun actieve deelname aan verschillende activiteiten. Van het spelen van een aangepaste versies van een traditioneel Hollandse spellen (Lummelen) tot het geven van persoonlijke coaching, ze waren erbij betrokken op een manier die de deelnemers echt raakte. Fields en Wilkins namen zelfs de tijd voor één-op-één instructies, waardoor de deelnemers waardevolle feedback kregen om hun spel te verbeteren. Het was een kans die maar zelden voorkomt, om te leren en te trainen met enkele van de beste american football spelers in de wereld.

Interactie en Connectie

Tussen de sessies door namen Fields en Wilkins ruim de tijd om met de media te praten en fans te ontmoeten. Het was een gelegenheid voor deelnemers om dicht bij hun idolen te komen, handtekeningen te scoren en zelfs een paar foto’s te maken voor op Instagram. Laten we ook de bijdrage van de coaches van Lightning Leiden niet vergeten. Onder het toeziend oog van de NFL-sterren en andere ervaren coaches gaven ze instructies van hoge kwaliteit, wat aantoonde dat lokale expertise niet onderdeed voor internationale normen. En laten we niet vergeten hoe de Defense Line (DL) coach van Lightning Leiden een perfecte tackle demonstreerde, met Wilkins langs de zijlijn juichend als een echte supporter.

De interactie tussen de deelnemers en de sterren creëerde een warme en persoonlijke sfeer op het evenement. Het was niet alleen een dag van training en competitie, maar ook van het opbouwen van connecties en het delen van passie voor het spel.

American Football in de Spotlight

Onder leiding van Brian Spapens (Gridiron imports) zette het evenement American football echt in de schijnwerpers in Nederland. Door de aanwezigheid van Fields en Wilkins kregen lokale spelers de kans om zich te meten met en te leren van enkele van de beste spelers ter wereld. Het is een belangrijke stap voor de groei en ontwikkeling van de sport in het land.

Educatie en Inspiratie

Een van de meest waardevolle aspecten van het evenement was de educatieve en inspirerende ervaring die de deelnemers opdeden. Door te communiceren en te trainen met NFL-sterren en ervaren coaches, konden ze hun vaardigheden verbeteren en nieuwe inzichten opdoen in het spel van American football.

Toekomstperspectief: Groei en Samenwerking

De impact van dit evenement strekt zich verder dan alleen de dag zelf. Het heeft deuren geopend voor verdere groei en samenwerking binnen de American football-gemeenschap in Nederland. Lokale clubs, spelers en coaches zullen worden aangemoedigd om voort te bouwen op deze ervaring, met als doel het spel naar nieuwe hoogten te brengen in de komende jaren!

 

Foto’s door: Melle Blauw