Skip to main content

CORONAMAATREGELEN VANAF 13 NOVEMBER 2021 18:00 uur

Het kabinet ziet af van het verplichte coronatoegangsbewijs voor amateurbuitensporten. De buitensport blijft door de recente aanpassing voor iedereen laagdrempelig toegankelijk, maar er blijven andere regels van kracht. De overheid heeft besloten dat buitenterrassen en alle binnen-locaties op sportcomplexen alleen toegankelijk zijn na het vertonen van een geldig coronatoegangsbewijs (CTB). Deze maatregel geldt voor iedereen vanaf 18 jaar.

Publiek is niet toegestaan.

Sportkantines zijn vanaf 20 uur gesloten. Voor eet- en drinkgelegenheden bij sportaccommodaties geldt dat een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht is. Inclusief terras (met uitzondering van afhaalhoreca, daar geldt wel een mondkapjesplicht), kleedkamers en andere binnen voorzieningen.

Wat zijn de regels als ik mijn kind naar een training of wedstrijd rijd?

In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team of omdat de betrokken sportaccommodatie ver weg is gelegen van hun woonplaats (bijv. bij schaatsaccommodaties) zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen.

Vernieuwd protocol ‘Verantwoord sporten’ en FAQ NOCNSF

Als gevolg van de persconferentie en de besluiten in de Tweede Kamer is het protocol ‘verantwoord sporten’ van het NOCNSF en de FAQ van het NOCNSF aangepast. De nieuwe maatregelen zullen op zaterdag 13 november 2021 18:00 uur ingaan.

De desbetreffende pagina’s van het NOCNSF zijn via onderstaande link te bereiken: